Voor je met je project naar de finale kunt komen, moet je eerst een paper uitwerken. Dit gaat het makkelijkste als je enkele stappen doorloopt, zo vergeet je geen onderdelen. Wij hebben de belangrijkste stappen voor jou op een rijtje gezet:

  1. Maak eerst en vooral een keuze over de thema waarover je een paper zal schrijven. Je kan kiezen uit de thema’s “Onderwijs”, “Economie”, “Sociale Cohesie”, “Gezondheid”, “Media”, “Mensenrechten en Varia”.
  2. Zoek een boeiend onderwerp voor je project. Een goed idee is half gewonnen. Je kan ook een keuze maken uit de onderwerpen die de juryleden hebben opgesteld.
  3. Zoek een team voor je project. Maximum 3 deelnemers per paper.
  4. Zoek een begeleider
  5. Je bent nu klaar om je in te schrijven: Inschrijven kan tot en met 1 maart 2019!
  6. Bereid je paper voor.
  7. De stappen die je voor een wetenschappelijke paper zal moeten ondernemen kan je terugvinden onder de rubriek schriftelijke rapportering.
  8. Om naar de finale te kunnen doorstromen verwacht de organisatie van de deelnemers dat ze een wetenschappelijke paper over hun onderwerp schrijven van min. 10 pagina’s, max. 50 pagina’s en door max. 3 personen. De deadline hiervoor is 1 maart 2019. Dit kan via mail of via de post. Op de finale zelf breng je ook een papieren versie mee.

Mocht je nog vragen hebben, twijfel dan niet om ons te contacteren via mail: info@vlaamseolympiades.be.

We wensen jou (en je team) alvast heel veel succes en plezier met je deelname aan de Sociale Wetenschappen Olympiade 2019!!